UZMANIMIZA
WHATSAPP’TAN ULAŞIN

İLETİŞİM FORMUNU
DOLDURUN

UZMANIMIZLA
İLETİŞİME GEÇİN

Web sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanmaktayız.

Gayrimenkul

Sektöre sunduğumuz hibe ve teşvik, yatırım teşvik, mühendislik, üretim – kalite danışmanlığı ve teknoloji alanlarında yüzlerce firmaya çözüm ortağı olduk.

Tüm sektörel değişiklerden önce, pazara yaklaşma zihniyeti yıllar içinde katlanarak büyük ölçüde değişikliğe uğramıştır. Geçmişte hem alıcılar hem de satıcılar için çok daha kolay olmasına karşılık, artık ekonomik değişimler ve dönemsel olarak piyasa değerindeki düşüşler artık insanları gayrimenkul işine girmeden önce daha temkinli olmaya sevk etmiştir. Pazar son yıllarda önemli ölçüde büyüdüğünden dolayı, fikir geliştirici ve mümkün olan en kârlı yatırıma odaklı verimli projelerin hayata geçmesi daha da zorlaşmıştır. 21. yüzyıl ile gelen teknolojik gelişmeler konu hakkındaki bilgi miktarını artırsa da gayrimenkul piyasasına ilişkin kaliteli rehber bulma olasılığını da azaltmıştır. Konu hakkında eskimiş veri kaynakları önemli miktarda bilgi kirliliğine neden olurken yanlış çıkarımları ortadan kaldırmak her zamankinden daha karmaşık bir bulmaca gibi görünmektedir. Ancak bu durum sektörün ekonomide en hızlı yükselen sektörlerden biri olduğu gerçeğini de değiştirmemektedir.

Gayrİmenkul İçİn küresel pazarın büyüklüğü 2021’de 3,69 trİlyon ABD doları değerİndeydİ ve bu değerİn İlerİde çok daha büyük rakamlara ulaşması beklenmektedir.

Sektörün son yıllarda Türkiye’deki potansiyelinin artmasıyla birlikte ekonomiye daha da katkı sağlayarak gelecekte de ekonominin kalbi olmaya devam edecek gibi görünmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle gayrimenkul sektöründeki gelişim hız kesmeden devam etmektedir. Geniş hizmet yelpazemiz ile gayrimenkul endüstrisindeki çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Türkiye’nin ekonomik büyümesinde gayrimenkul sektörü büyük bir rol oynamaktadır. Sektörde hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için önemli fırsatlar bulunmaktadır. Bunun nedeni dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan gayrimenkul talebi ve sektörel değişimlerdir. Gayrimenkul sektöründe başarılı olabilmek ve başarılı yatırım kararları alabilmek için yerel piyasa unsurlarına hâkim olmak gerekmektedir. Böyle dinamik bir sektörde karar vermek zor olabileceğinden, olası yatırımlar için doğru danışmanlığı bulmak asıl mesele haline dönüşmektedir. ODS Danışmanlık Grubu olarak işletmeniz için en iyi fırsatları tarıyor ve karşılaşabileceğiniz sektörel değişimlere ve zorluklara uyum sağlamanıza yardımcı oluyoruz.

Gayrimenkul

Dünya genelinde gayrimenkul sektöründe Türkiye’de olduğu gibi pandemi nedeniyle düşüş yaşandı. Bunun sebebi ise karantina sürecinde olan kişilerin ekonomik aktivitelerinin azalmasıydı. Pandeminin ardından toparlanma süreci başlamış fakat henüz dengeler tam oturmamıştır. Bu nedenle sektörde temkinli iyimser duruş desteklenmektedir. 2021 yılının küresel emlak piyasasının durumu ise %3,2’lik bileşik yıllık büyüme oranı gerçekleşmiştir.

2022 ve 2030 yılları arasında Küresel emlak piyasasının %5,2’lik oranla yıllık bileşik büyüme oranında (CAGR) genişlemesi beklenmektedir.

Artan nüfus ve kİşİsel ev taleplerİnden kaynaklı olarak gayrimenkul sektörünün sağlıklı bİr şekİlde büyümesİ öngörülmektedİr.